Kommunedata demo

KMD og Informationssamfundet år 2000


Internettet World-Wide Web (WWW) er en bekvem måde at sprede information på, fx er publikationer som Dybkjær/Christensen-rapporten om Info-samfundet år 2000 tilgængelig blot ved et klik på en knap. Det er den rettede udgave fra 1994-11-08 - det er nemt at distribuere rettelser, og man er derfor altid sikker på at få den mest up-to-date information.

Også Europa-kommissonen (DG XIII/E i Luxembourg) har lagt en del information tilgængeligt, herunder Bangemann-rapporten og Kommisionens svar derpå. Maastricht traktaten er også tilgængelig.

Og amerikanerne er med på noderne med alskens information om USAs offentlige instanser, herunder hvad Bill Clinton laver i julen.

Informationen er tilgængelig på en appetitlig måde med pæn skrift og billeder - lyd og video er også mulig. Teksten er hypertekst, dvs. med referencer tilgængelige blot ved et klik på et fremhævet ord, som så kan lede videre til endnu flere opslag.

Omkring 30 millioner mennesker verden over (heraf nok 50.000 i Danmark) har direkte adgang til Internettet, dette tal vokser med ca 1 million om måneden.

Meget forskelligartet information er tilgængeligt og opdateres fra dag til dag, fx BBCs programoversigt, eller de danske nyheder, ja til tider fra minut til minut som da DKnet i samarbejde med TV2 formidlede resultaterne fra Folketingsvalget 1994. TV2s programoversigt er iøvrigt nu tilgængelig.

Det er også muligt at søge på adresser og så sende en besked til den fundne, fx til folk i ministerierne, herunder adskillige ministre.

Mange store firmaer har nu WWW-informationsadgang, herunder IBM, Microsoft, Novell, DEC, HP, Sun.

Man kan gå på opdagelsesrejse i hele verden ved at klikke på et kort. Et kort over Danmark findes også. Oplysninger om kommuner mv findes rundt omkring, fx for Oulu i Finland.

Udgifterne ved opkobling er ikke overvældende. Der er for øjeblikket mindst to leverandører af PC-orienteret fuld Internetopkobling i Danmark, nemlig DKnet og IBM, og service og priser er på samme niveau. Der er en del muligheder for software, bl.a software til MS Windows.

Og til sidst vejret:

__________
Kommentarer kan sendes til: Keld.Simonsen@DKnet.dk