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Subject: DR #017, Question 19 missing from C99

The Response to DR #017, Question 19, is:

  If a fully expanded macro replacement list contains a function-like
  macro name as its last preprocessing token, it is unspecified whether
  this macro name may be subsequently replaced. If the behavior of the
  program depends upon this unspecified behavior, then the behavior is
  undefined.

The first sentence of the Response is reflected in J.1 of the standard
below but there appears to be no corresponding wording in 6.10.3:

  When a fully expanded macro replacement list contains a function-like
  macro name as its last preprocessing token and the next preprocessing
  token from the source file is a (, and the fully expanded replacement
  of that macro ends with the name of the first macro and the next
  preprocessing token from the source file is again a (, whether that
  is considered a nested replacement (6.10.3).

In addition, the second sentence of the Response is not reflected in
either Annex J.2 or anywhere in 6.10.3.

Suggested Technical Corrigendum

Either add the following paragraph to 6.10.3.4, immediately after
paragraph 2:

  When a fully expanded macro replacement list contains a function-like
  macro name as its last preprocessing token and the next preprocessing
  token from the source file is a (, and the fully expanded replacement
  of that macro ends with the name of the first macro and the next
  preprocessing token from the source file is again a (, it is
  unspecified whether that is considered a nested replacement.

or, alternatively, an example to the end of 6.10.3.4:

  EXAMPLE 1  Given the following macro definitions

  #define f(a) a*g
  #define g(a) f(a)

  The invocation



  f(2)(9)

  results in undefined behavior. Among the possible behaviors are
  the generation of the preprocessing tokens:

  2*f(9)


